• Микробиологични Изследвания

    • Микробиологични Изследвания

      Микробиологичните анализи на храните могат условно да будат раделени на две големи групи – анализи за определяне на хигиенно качество и показатели за определяне безопастност на храните.

      Безопастност на храните

      • Salmonella spp.
      • Listeria monocytogenes
      • Стафилококов ентеротоксин
      • Enterobacter Sakazakii

      Хигиенно качество

      • Общ брой микроорганизми
      • Млечно-кисели бактерии
      • Колиформи
      • Плесени и дрожди
      • Enterobacteriaceae
      • E.coli
      • B. cereus
      • B. mesentericus
      • Cl. perfringens
      • Pseudomonas spp.
      • Campylobacter spp.
      • Термофилни аеробни и анаеробни микроорганизми в консерви

      АКРЕДИТИРАНИ ГРУПИ:

      1. Месо и месни продукти и животински мазнини
      2. Мляко и млечни продукти, стартерни култури
      3. Риба и рибни продукти
      4. Яйца и яйчни продукти
      5. Мед и пчелни продукти
      6. Храни от растителен произход. Хляб и хлебни продукти, зърнени култури, брашна и масла от растителен произход, ядки и маслодайни семена, подправки, чай, кафе.
      7. Води за питейно-битови цели, отпадъчни води, за плувни басейни
      8. Фуражи и фуражни компоненти
      9. Материали от животни – кръвен серум, мляко, вътрешни органи и фекални проби
      10. Смивове и отривки от повърхности
      11. Захарни изделия
      12. Консерви
      13. Продукти от преработени плодове, зеленчуци и месо/ готвени ястия
      14. Безалкохолни напитки, сокове и боза
      15. Плодове, зеленчуци и продукти от тях

  • За повече информация и консултации 0899 93 30 18