• Физикохимични Изследвания

    • Физикохимични Изследвания

      • Органолептични, биохимични, химични и физикохимични изпитвания

      Биохимични изпитвания
      Реакция с меден сулфат;
      Амоняк по Неслер;
      Амоняк по Ебер;
      Пероксидаза;
      Фосфатаза;
      Доказване на чужди примеси в мляко и млечни продукти (сода бикарбонат и нишесте);
      Химични изпитвания
      Определяне чистотата на млечна мазнина (чуждовидови мазнини);
      Наситени и ненаситени мастни киселини, и транс изомери на мастните киселини;
      Определяне на подсладители (ацесулфам к, аспартам, захарин, цикламат);
      Консерванти (бензоена и сорбинова киселина);
      Кофеин;
      Физикохимични изпитвания
      Определяне на рН;
      Водно съдържание/сухо вещество (влага на средината);
      Общо съдържание на вода в птиче месо;
      Хлориди (готварска сол);
      Титруема киселинност;
      Киселинен градус;
      Перокисно число;
      Осапунително число;
      Йодно число;
      Плътност;
      Рефракционен индекс;
      Гранивост на мазнини (реакция на Крайс);
      Мазнини (мазнини в сухото вещество);
      Обща пепел;
      Белтък;
      Съдържание на съединителнотъканен белтък (съотношение колаген/протеин);
      Въглехидрати;
      Съдържание на сурова целулоза (влакнини);
      Захари (лактоза, инвертна захар, захароза);
      Съдържание на фосфати;
      Летливи бази (ОКЛАВ);
      Неразтворими примеси във вода и масла;
      Механични примеси;
      Хидроксиметилфурфурол;
      Диастазна активност;
      Електропроводимост;
      Мокър глутен;
      Микотоксини (охратоксин, зеараленон, деоксиниваленол, афлатоксин В1, Т-2 токсин, фумонизини;
      Складови вледители;
      Нитрати;
      Нитрити;
      Алуминий;
      Желязо;
      Манган;
      Амониев йон;
      Хлориди;
      Свободен хлор;
      Олово;
      Кадмий;
      Хром;
      Желязо;
      Мед;
      Никел;
      Цинк;
      Общ азот;
      Обща твърдост;
      Калций;
      Уреазна активност;
      Енергийна стойност (калкулация);

      Пакет Хранителна стойност:
      Енергийна стойност (калкулация)
      Мазнини
      от които наситени мастни киселини
      Въглехидрати
      от които захари
      Белтъци
      Сол

       

       

  • За повече информация и консултации 0899 93 30 18