Чай, кафе и какао
Физикохимични изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Влага | БДС 8999 т2.6 БДС 8273 т.2 |
|
Масленост | БДС 8273 т. 3 | |
Пепел | БДС 8273 т.5 БДС 8999 т.2.9 |
|
Разтворими вещества | БДС 8999 т. 2.7.2 |
Инструментални изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Микотоксини: Афлатоксин В1 Афлатоксин В2 Афлатоксин G1 Афлатоксин G2 Сума от афлатоксини (В1, В2, G1, G2) |
ВВЛМ –LC-14 | |
Деоксиниваленол | ВВЛМ –LC-14 | |
Зеараленон | ВВЛМ –LC-14 | |
Охратоксин А | ВВЛМ –LC-14 | |
Т2 токсин | ВВЛМ –LC-14 | |
Фумонизин В1 Фумонизин В2 Сума от фумонизини (В1, В2) |
ВВЛМ –LC-14 | |
НТ 2 токсин | ВВЛМ –LC-14 | |
Остатъци от пестициди | ВВЛМ-LC- 26 | |
Оцветители | ВВЛМ-LC- 18 | |
Химични елементи: Олово, Арсен, Кадмий, Живак |
БДС EN 15763 | |
Водоразтворими витамини Витамин В1,Витамин В2, Витамин В3, Витамин В5 Витамин В6, Витамин В7 Витамин В9, Витамин В12 Витамин С |
ВВЛМ-LC-16 | |
Мастноразтворими витамини Витамин А (бета каротен, ретинол), Витамин Е Витамин D2, Витамин D3 |
ВВЛМ-LC-17 | |
Теобромин | ВВЛМ-LC- 23 |
Микробиологични изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Колиформи | ISO 4831 | |
Плесени и дрожди | БДС ISO 21527-1 БДС ISO 21527-2 |