Яйца и яйчни продукти
Физикохимични изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Яйца и яйчни продукти | Активна киселинност (рН) | БДС 4336 т.10.7. |
Водно съдържание | БДС 4336 т.10.3 | |
Мазнини | БДС 4336 т.10.5.1.1 | |
Сухо вещество | БДС 4336 т.10.3. |
Инструментални изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Остатъци от фармакологични субстанции | ВВЛМ-LC- 20 | |
Остатъци от пестициди | ВВЛМ-LC- 25 | |
Химични елементи : Олово, Арсен, Кадмий, Живак |
БДС EN 15763 | |
Мастноразтворими витамини Витамин А (бета каротен, ретинол) , Витамин Е Витамин D2, Витамин D3 |
ВВЛМ-LC-17 |
Микробиологични изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Общ брой еробни микроорганизми | БДС EN ISO 4833-1 | |
Ентеробактерия | БДС ISO 21528-1 БДС ISO 21528-2 |
|
Салмонела | БДС EN ISO 6579-1 | |
Листерия моноцитогенес | БДС EN ISO 11290-1:А1 БДС EN ISO 11290-2:А1 |
|
Коагулазо-положителни стафилококи | БДС EN ISO 6888-1+А1 БДС EN ISO 6888-3+А1 |
|
Колиформи | ISO 4831 ISO 4832 |
|
Плесени и дрожди | БДС ISO 21527-1 БДС ISO 21527-2 |