Яйца и яйчни продукти

Физикохимични изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Яйца и яйчни продукти Активна киселинност (рН) БДС 4336 т.10.7.
Водно съдържание БДС 4336 т.10.3
Мазнини БДС 4336 т.10.5.1.1
Сухо вещество БДС 4336 т.10.3.

Инструментални изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Остатъци от фармакологични  субстанции ВВЛМ-LC- 20
Остатъци от пестициди ВВЛМ-LC- 25
Химични елементи :
Олово, Арсен, Кадмий, Живак
БДС EN 15763
Мастноразтворими витамини
Витамин А (бета каротен, ретинол) , Витамин Е
Витамин D2, Витамин D3
ВВЛМ-LC-17

Микробиологични изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Общ брой еробни  микроорганизми БДС EN ISO 4833-1
Ентеробактерия БДС  ISO 21528-1
БДС  ISO 21528-2
Салмонела БДС EN ISO 6579-1
Листерия моноцитогенес БДС EN ISO 11290-1:А1
БДС EN ISO 11290-2:А1
Коагулазо-положителни стафилококи БДС EN ISO 6888-1+А1
БДС EN ISO 6888-3+А1
Колиформи ISO 4831
ISO 4832
Плесени и дрожди БДС ISO 21527-1
БДС ISO 21527-2

Вино

Билки и подправки- пресни и сушени

Стартерни култури

Месо и месни продукти

Яйца и яйчни продукти

Фуражи и фуражни компоненти

Захар, захарни, сладкарски и шоколадови изделия

Материали от животни, кръвен серум, мляко, вътрешни органи и фекални проби

Пчели и пчелни продукти

Маслодайни култури, продукти от преработката им и растителни масла и мазнини