Готови за консумация ястия, майонези, салатни сосове и др.

Органолептични изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
1 външен вид и структура, цвят, разрезна повърхност, консистенция, мирис, вкус, повърхност, форма, странични примеси СТ на СИВ 4710

Физикохимични изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Активна киселинност (рН)  БДС 1323 т.2.3.1
Белтък (протеин) БДС 9374 т.2
БДС ISO 1871
Въглехидрати (изчислени като разликата между 100% хранителен състав и сумата от мазнини, белтък, пепел и водно съдържание) ВВЛМ 73
Енергийна стойност (изчислена като сума от съдържанието на белтък, въглехидрати и мазнини) ВВЛМ 73
БДС ISO 1871
БДС 6997
ВВЛМ 72
Захари ВВЛМ 71
БДС 7169
Киселинно число/ киселинност БДС 6996 т.4
Мазнини БДС 8549 т.3
БДС 6997
Масленост в сухото вещество БДС 6997
БДС 8549 т.3
ВВЛМ- ФХ- 1
Мастни киселини:
-наситени,
-ненаситени(Омега 3,6,9)
-транс изомери
БДС EN ISO 12966-4  
Натриев хлорид БДС 7168 т.4
Сухо вещество БДС 15437

Инструментални изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Консерванти :
Бензоена киселина
Сорбинова киселина
ВВЛМ 75
Подсладители :
Ацесулфам К
Аспартам
Захарин
Цикламат
Сукралоза
Неохесперидин
ВВЛМ- LC-75,ВВЛМ 75
Оцветители ВВЛМ-LC- 18
Химични елементи :
Олово, Арсен, Кадмий, Живак
БДС EN 13805
БДС EN 15763

Микробиологични изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Бацилус цереус БДС EN ISO  793
Ентеробактерия БДС  ISO 21528-1
БДС  ISO 21528-2
Ешерихия коли

 

БДС  ISO 16649-1 
БДС  ISO 16649-2 
БДС EN ISO 16649-3
Салмонела БДС EN ISO 6579-1
Листерия моноцитогенес БДС EN ISO 11290-1
БДС EN ISO 11290-2
Коагулазо-положителни стафилококи БДС EN ISO 6888-1+А1
БДС EN ISO 6888-3+А1
Колиформи ISO 4831 (
ISO 4832
Плесени и дрожди БДС ISO 21527-1
БДС ISO 21527-2

Яйца и яйчни продукти

Води за питейно-битови цели

Плодове и зеленчуци – пресни, замразени или сушени и продукти от преработката им (8)

Пчелен мед и пчелни продукти

Хляб, хлебни изделия и варива

Материали от животни, кръвен серум, мляко, вътрешни органи и фекални проби

Захар, захарни, сладкарски и шоколадови изделия

Стартерни култури

Пчели и пчелни продукти

Чай, кафе и какао