Пчелен мед и пчелни продукти
ОРГАНОЛЕПТИЧНО ИЗПИТВАНЕ
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
1 | външен вид, цвят, аромат, вкус, консистенция, механични примеси, кристализация, бистрота | Наредба № 48, ДВ бр.103/25.11.203,т.1 |
Физикохимични изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Влага | Наредба №48 т.3 | |
Диастазна активност | Наредба № 48/2003, ДВ бр. 103/25.11.2003, т. 7 | |
Електропроводимост | Наредба № 48/2003, ДВ бр. 103/25.11.2003, т. 5 | |
Захароза | БДС 3050, т. 2.4. | |
Механични примеси | Наредба №48, ДВ бр. 103/25.11.2003 т.1. | |
Неразтворими примеси | БДС EN ISO 663 (11) Наредба №48 , ДВ бр.103/25.11.2003, т.4. |
|
Редуциращи захари/инвертна захар | БДС 3050, т. 2.3 | |
Свободна киселинност | Наредба №48, ДВ бр. 103/25.11.2003 т.6. | |
Хидроксиметил фурфорол (ХМФ) | Наредба № 48/2003, ДВ бр. 103/25.11.2003, т. 8.1. | |
Остатъци от фармакологични субстанции | ВВЛМ-LC- 20 |
Инструментални изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Остатъци от фармакологични субстанции | ВВЛМ-LC- 20 | |
Олово, Арсен, Кадмий, Живак | БДС EN 15763 |
Микробиологични изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Салмонела | БДС EN ISO 6579-1 | |
Коагулазо-положителни стафилококи | БДС EN ISO 6888-1+А1 |