Стартерни култури
Инструментални изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Елементен анализ:Олово, Арсен, Кадмий, Живак | БДС EN 15763 |
Микробиологични изпитвания
# | Вид на изпитване / характеристика | Методи за изпитване |
---|---|---|
Общ брой аеробни микроорганизми | БДС EN ISO 4833-1 | |
Ентеробактерия | БДС ISO 21528-1 | |
Ешерихия коли | БДС ISO 16649-1 БДС ISO 16649-2 БДС EN ISO 16649-3 |
|
Салмонела | БДС EN ISO 6579-1 | |
Листерия моноцитогенес | БДС EN ISO 11290-1:А1 БДС EN ISO 11290-2:А1 |
|
Коагулазо-положителни стафилококи | БДС EN ISO 6888-1+А1 БДС EN ISO 6888-3+А1 |
|
Колиформи | ISO 4831 ISO 4832 |
|
Плесени и дрожди | БДС ISO 21527-1 БДС ISO 21527-2 |
|
Кампилобактер | БДС EN ISO 10272-1 БДС ISO/ТS 10272-2 |
|
Клостридиум перфрингенс | БДС EN ISO 7937 | |
Общ брой соматични клетки | БДС EN ISO 13366-1 | |
Лактобацилус булгарикус | БДС ISO 7889 | |
Стрептококус термофилус | БДС ISO 7889 | |
Активност на закваската | БДС 10945 |