Маслодайни култури, продукти от преработката им и растителни масла и мазнини

Физикохимични изпитвани

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Белтък (протеин) БДС ISO 1871
Влага БДС EN ISO 665
Въглехидрати (изчислени като разликата между 100% хранителен състав и сумата от мазнини, белтък, пепел и водно съдържание) ВВЛМ 73
Енергийна стойност (изчислена като сума от съдържанието на белтък, въглехидрати и мазнини) ВВЛМ 73
БДС EN ISO 659
БДС ISO 1871
ВВЛМ 72
Захари БДС 7169
Йодно число БДС EN ISO 3961
 Киселинно число/ киселинност БДС EN ISO 660 т.9.1
 Мастни киселини:
-наситени,
-ненаситени(Омега 3,6,9)
-транс изомери
БДС EN ISO 12966-4
Неразтворими примеси БДС EN ISO 663
Осапунително число БДС EN ISO 3657
Пепел БДС 7646
Перокисно число БДС EN ISO 3960
Плътност БДС EN ISO 6883
Рефракционен индекс БДС EN ISO 6320
Складови вредители БДС 15335
Сурова целулоза (влакнини) БДС ISO 5498
Хранителни влакнини (фибри) ВВЛМ –ФХ-67  
БДС 7168 т.4

Инструментални изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Микотоксини :
Афлатоксин В1
Афлатоксин В2
Афлатоксин G1
Афлатоксин G2
Сума от афлатоксини  (В1, В2, G1, G2)
ВВЛМ –LC-14
Афлатоксин В1 ВВЛМ 9
Деоксиниваленол ВВЛМ –LC-14
ВВЛМ 8
Зеараленон ВВЛМ –LC-14
ВВЛМ 7
Охратоксин А ВВЛМ –LC-14
ВВЛМ 6
Т2 токсин ВВЛМ –LC-14
ВВЛМ 10
Фумонизин В1
Фумонизин В2
Сума от фумонизини  (В1, В2)
ВВЛМ –LC-14
Сума от фумонизини  (В1, В2) ВВЛМ 11
НТ 2 токсин ВВЛМ –LC-14
 Остатъци от пестициди ВВЛМ-LC- 26
Оцветители ВВЛМ-LC- 18
Химични елементи:
Олово, Арсен, Кадмий, Живак
БДС EN 15763
Водоразтворими витамини
Витамин В1,Витамин В2,
Витамин В3, Витамин В5
Витамин В6, Витамин В7
Витамин В9, Витамин В12
Витамин С
ВВЛМ-LC-16
Мастноразтворими витамини
Витамин А (бета каротен, ретинол) , Витамин Е
Витамин D2, Витамин D3
ВВЛМ-LC-17

Микробиологични изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Общ брой  аеробни  микроорганизми БДС EN ISO 4833-1
Ентеробактерия БДС  ISO 21528-1
БДС  ISO 21528-2
Ешерихия коли

 

БДС  ISO 16649-1
БДС  ISO 16649-2 
БДС EN ISO 16649-3
Салмонела БДС EN ISO 6579-1
Листерия моноцитогенес БДС EN ISO 11290-2
Коагулазо-положителни стафилококи БДС EN ISO 6888-1+А1
БДС EN ISO 6888-3+А1
Колиформи ISO 4831
Плесени и дрожди БДС ISO 21527-1
БДС ISO 21527-2

Води от плувни басейни

Натриев хлорид технически

Стартерни култури

Хранителни добавки

Риба и рибни продукти

Чай, кафе и какао

Маслодайни култури, продукти от преработката им и растителни масла и мазнини

Хигиена на контактни повърхности/ смивки

Животински мазнини

Плодове и зеленчуци – пресни, замразени или сушени и продукти от преработката им (8)