Хигиена на контактни повърхности/ смивки

Микробиологични изпитвания

# Вид на изпитване / характеристика Методи за изпитване
Общ брой  аеробни  микроорганизми БДС EN ISO 4833-1
ВВЛМ 13
Ентеробактерия БДС  ISO 21528-1
БДС  ISO 21528-2
ВВЛМ 13
Ешерихия коли БДС  ISO 16649-2
БДС EN ISO 16649-3
Салмонела БДС EN ISO 6579-1  
ВВЛМ 13
Листерия моноцитогенес БДС EN ISO 11290-2
ВВЛМ 13
Коагулазо-положителни стафилококи БДС EN ISO 6888-1+А1
Колиформи ISO 4832
ВВЛМ 13

Плодове и зеленчуци – пресни, замразени или сушени и продукти от преработката им (8)

Фуражи и фуражни компоненти

Захар, захарни, сладкарски и шоколадови изделия

Консерви месни, растителни и месо -растителни

Хранителни добавки

Животински мазнини

Маслодайни култури, продукти от преработката им и растителни масла и мазнини

Безалкохолни напитки, боза и бутилирани минерални води (натурални, изворни и трапезни)

Инстантни продукти

Чай, кафе и какао